Ho'oponopono voorgeschiedenis

De warme geschiedenis van Ho'oponopono
In de oudheid is ho'oponopono uitgevoerd door sjamanen als een heilig ritueel om Ziel en Ego met elkaar te verbinden. Het uitspreken van de vier simpele zinnetjes draagt de kracht om die twee op één lijn met elkaar te zetten vanwaar uit je kan helen en transformeren.

In de oude rituelen werd deze helingkunst voor meerdere doeleinden gebruikt. Bijvoorbeeld om oude patronen uit te wissen en nieuwe mogelijkheden te planten waardoor er een transformatie ontstaat. Maar ook om specifiek te helen en om je dichter bij je zelf te brengen en je innerlijke blokkades weg te halen en te vergeven.

Één van de doelen die ho'oponopono is om dichterbij jezelf te komen dan je ooit geweest bent. Hoe meer je de ballast heelt die je met je meedraagt, hoe dichter je bij je bron komt.

Vanuit jouw bron liggen de antwoorden voor het oprapen. Oplossingen en inspiratie flowen makkelijk naar je toe.

Sommige beweren dat deze methode niet 'heelt' maar enkel transformeert, omdat we in weze al 'heel' Zijn. Wat je doet met deze methode is energie transformeren en je trillingsfrequentie verhogen.

Hoe je het ook wilt noemen, het is ontzettend effectief en makkelijk toe te passen door iedereen.

In de oudheid, en nog steeds door een aantal sjamanen, wordt de ho'oponopono methode toegepast in heilige rituelen. Maar het geheim en de essentie van deze methode is doorgegeven en teruggegeven aan de Aarde om zich te verspreiden als krachtige healingstool die je ook makkelijk uit kan voeren op jezelf.

Ho'oponopono is een methode van geloof en minder van wetenschappelijk bewijs. Daarom wil ik je uitnodigen de volgende module te lezen. De oefeningen daaruit kan je makkelijk integreren in je leven en zélf de voordelen van deze zelfhelingstechniek ontdekken.