Kritiek van anderen

Waarom anderen kritiek hebben en waarom dat NIETS met jou te maken heeft!

Wanneer je op het pad van zelfontwikkeling bent geraakt raak je gevoelig. Die gevoeligheid komt door het openen van je zintuigen, je aangewakkerde reflectievermogen en verwondering naar de wereld.

Naar het bewustzijn brengen van dingen gaat gepaard met het omlaag brengen van je ego-muur. Bij de één is die hoger dan de ander en het is ook begrijpelijk als je soms terugvalt in oude gewoontes en gedrag. Dit gebeurt om je eenzelfde situatie voor te leggen met dit keer de keuze om er anders mee om te gaan en zo je patroon te doorbreken.

Het ontwikkelen van je Zelf is een behoorlijke dagtaak! Hoe meer je op dit pad raakt, hoe groter je wereld wordt.

Er komen allerlei antwoorden en fijnere perspectieven op je pad. Je voelt je in veel gevallen bevrijd en gelukkiger. Aan de andere kant is het soms lastig omdat je door grote veranderingen gaat, gepaard met pieken en dalen.

Hoe lastig is het dan om dan ook nog kritiek te krijgen van buitenaf!

Je familie, je collega’s of vrienden die het maar belachelijk en zweverig vinden wat je doet. Dit is het laatste waar je op zit te wachten zou je denken…

Maar in werkelijkheid is het een uitnodiging om je in kringen te bevinden waar jouw authenticiteit juist gewaardeerd wordt.

Net als jonge moeders die elkaar op zoeken, is het fijn om gelijkgestemden te vinden die ook met een nieuwsgierige blik in het leven staan. Of juist om je lifechallenges en levensthema’s mee te bespreken in een taal die voor jou inmiddels behoorlijk bekend is, maar voor je huidige kringen niet.

Waarom nou die kritiek? Het begrijpen van een ander is minder belangrijk dan te begrijpen dat alles wat zij vinden slechts een projectie is van hun eigen binnenwereld.

Hoe kan je ze helpen zonder dat je jouw manier aan ze opdringt?

Licht en liefde. Jezelf Zijn!

Jij inspireert bewust of onbewust mensen om ook in het Licht te gaan staan. Je dwingt ze bijna zonder bewuste actie om eigen gedragingen en levenswijze te herzien. Wat, zoals je inmiddels weet, veel weerstand kan opleveren.

Enkele van deze gevallen zijn er dan ook echt niet klaar voor om hier wat mee te doen. In de overige mensen mag er een zaadje geplant worden. Belangrijk: over de ontwikkeling van dit zaadje draag jij geen verantwoordelijkheid. Je kunt anderen helpen zover zij dat toelaten.

‘people can only meet you as deeply as they meet themselves’

Nu je dit weet, snap je dat wanneer jij in het Licht stapt.. dit een keuze weerspiegelt. Een keuze om het leven anders in te richten en dat je zeker geen slachtoffer bent van het gezin waar je in bent geboren of de maatschappij waar je in leeft. Er is altijd een keuze om aan jezelf te werken en om de beste versie van jezelf te worden.

Daar is veel zelfdiscipline voor nodig en zelfliefde niet te vergeten, je bent immers, mede dankzij deze kritiek, op jezelf aangewezen om de moed hoog te houden en door te gaan.

Daarom vind ik je echt geweldig! Je gidsen zijn vast en zeker een feestje aan het vieren nu je het pad van verlichting hebt gevonden.

Het is namelijk nergens voor nodig om nog in zwaarte te leven(uitdagingen in het leven noem ik geen zwaarte, maar nodige lessen).

Het kan enorm overweldigend zijn en daarom is het fijn om te connecten met mensen die op eenzelfde pad zijn.

Ik weet als geen ander hoe belangrijk dit is!

Ondanks dat ik mijn moeder en mijn zus had die hetzelfde pad zijn ingeslagen kon ik mij nog vaak alleen voelen.

Die eenzaamheid zat in mijzelf en dat was een behoorlijk grote levensles die ik aan had te gaan dit leven!

Mijn expressiviteit, mijn passies en talenten en co-creaties waren dingen die niemand werkelijk begrepen zoals ik dat deed.

Ik besloot mij daarin geen slachtoffer te voelen maar juist een pionier. Met mijn verlangens mee begon ik co-creatiedagen te organiseren en zette ik de intenties uit in het universum. Dat deed ik door te affirmeren.

- Ik voel me geliefd

- Ik ben in eenheid

- Ik ontmoet mijn gelijkgestemden

- Mijn authenticiteit is leidend

- Ik vul mijn dagen vol expressie

- Ik heb een bruisend en passievol leven

Zonder dat ik er al te veel ‘moeite’ voor deed begonnen mijn co-creatiedagen vol te lopen. Met moeite bedoel ik dat ik mijn hoofd er niet over brak om mijzelf aan alle kanten in te dekken.

Ik voelde het verlangen en zette dit uit. Met de kans dat het kon mislukken, maar dat was niet belangrijk. Het was voor mij belangrijker om te doen wat ik voelde dat ik mocht uitproberen.

Dit vertelde ik overigens niet in mijn directe kringen die ik op dat moment nog dicht bij me had staan. Dat zou als een domper zijn op mijn idee. Ik wist dat ik nog enigzins beïnvloedbaar zou zijn voor hun meningen en ik wilde het mezelf niet moeilijker maken.

Gelukkig vond ik nadat ik mijn affirmaties had uitstaan en uit resonerende facebookgroepen mensen uitnodigde voor mijn events veel gelijkgestemde nieuwe vrienden.

Mensen die met hetzelfde bezig waren als mij. Ook lerend en onderzoekend, maar nieuwsgierig en ondersteunend waar nodig.

Wat een verademing was dit!

Inmiddels ben ik twee jaar verder en zet ik nog altijd dingen uit waar ik naar verlang. Ik help mensen om eigen passies te ontdekken en zo richting te vinden op dat pad van bewustzijn. Omdat ik weet dat het zo bevrijdend en enthousiasmerend werkt!

Nu de tijd van de Gouden Jaren is aangebroken en ik veel lichtwerkers ontmoet in onze reizen, mijn readingen en events.. weet ik dat er nog altijd weinig tot geen support is uit directe omgeving!

Dit is zo zonde en in dit media tijdperk ook helemaal niet meer nodig.

Ik zie het als mijn missie om deze enorme groep Lichtwerkers met elkaar te verbinden.

Trots mag ik vertellen dat ik precies dat heb gedaan.

In mijn community kan jij volledig jezelf zijn en je waarde ontdekken, jezelf ontplooien tot de lichtwerker die je bent en dan wel een gesteunde lichtwerker!

Én je hebt genoeg ruimte om eigen groepen te vormen, elkaar privé berichten te sturen en mee te doen in veel activiteiten!

Organiseer zelf samenkomsten of neem deel aan 1 van mijn events.

Online en Offline samenzijn!

Het is makkelijk toegankelijk maar er ligt geen druk op. Je kan zelf naar de website surfen maar je kan ook instellen dat je pushberichten in je mailbox ontvangt. Dit kan handig zijn wanneer er iets nieuws wordt geplaatst over bijvoorbeeld een topic dat je interessant vindt of als je reminders wilt krijgen van een online cursus die je volgt.

Als motivational speaker draag ik maandelijks bij met reacties, nieuwe content en veel meer. Je mag me ook een onderwerp verzoek sturen.

Ik draag zorg dat er genoeg content is om jezelf te blijven ontwikkelen. Maar vooral ook dat jij je kan bevinden in een nieuwe kring van gelijkgestemden.