Les 1 : Verbinden met jezelf

Les 1 : verbinden met jezelf

Je bent deze cursus gestart om verbinding te kunnen maken met je zijnskracht. Met wat er diep van binnen in jou leeft. Zonder dat je iets moet. Zonder dat je bezig bent met verwachtingen van anderen. Zonder vol te zitten met prikkels van anderen.

Maar je doet deze cursus natuurlijk niet zonder reden. Verbinden met je zijnskracht is een uitdaging. Logisch ook want we leven in een wereld waarin we vooral moeten presteren.

Naar mijn mening is daarom de allereerste stap die jij zet in deze cursus dan ook dat jij even tijd maakt voor jezelf.

Om je hierin te ondersteunen heb ik een Zijnskracht meditatie voor je opgenomen. Een meditatie die jou helpt om even helemaal naar binnen te keren en aanwezig te zijn in jezelf. 

Tip 1 : je kunt deze meditatie zo vaak beluisteren als je wilt op de momenten dat het fijn voelt voor jou! 

In de modules en lessen die gaan komen ga ik een heleboel delen over mijzelf en je meenemen op reis naar binnen. Daarbij is verbinden met je zelf van groot belang, want wat ik met je ga delen aan wijsheid, kennis en inzichten zijn 'mijn waarheid'.

Dit zeg ik heel nadrukkelijk omdat ik alles behalve een guru ben en wil zijn en ook niet perfect ben! (Geloof me dat heb ik als enorme perfectionist geprobeerd haha;))

Door de verbinding met jezelf krachtig te maken voordat je mee gaat in mijn verhalen, ga je makkelijker voor jezelf kunnen voelen wat klopt en wat niet voor jou klopt. Wat niet 'jouw waarheid' is.

En op de momenten dat je dit ervaart kan dat 2 dingen betekenen : 

1. We kijken allebei op een andere manier naar dingen. En dat is geen enkel probleem natuurlijk! Wat je jezelf hier af kunt vragen in dat geval is : wat kan ik hier wel van leren? welk inzicht hieruit kan ik wel meenemen?

2. Je wilt nog niet iets onder ogen zien. Ook dat is helemaal niet erg. Dan mag je het nog naast je neerleggen! Je mag het allemaal op jouw tempo en op jouw tijd doen. Wie weet komt er een later moment dat je naar deze cursus terug gaat en je ineens denkt : JA, nu valt het kwartje!

Zorg er dus vooral voor dat je in verbinding staat met jezelf en volg jouw waarheid!


OPDracht

1. Beluister hier de Zijnskracht meditatie