Les 2 : Jouw intentie

Les 2 : intenties

Naast het maken van verbinding met jezelf (en met mij) is het zetten van intenties altijd hetgeen waar ik een reis mee start. Jouw intenties bepalen namelijk jouw reis. Ze bieden richting, ze helpen je focussen op wat je graag wilt, ze zijn een houvast wanneer je tegen uitdagingen aanloopt en ze zijn een hele heldere boodschap naar het Universum!

Het kan zijn dat je al werkt met intenties of misschien weet je er nog helemaal niets van af. Ik neem je even mee in de basis met mijn kijk op intenties en wat ik heb ontdekt dat de meest magnetische intenties zijn.

Wat zijn precies intenties?

Intenties zijn positieve en krachtige uitspraken die zowel praktische uitkomsten als emotionele uitkomsten omvatten, die fungeren als een kompas voor de richting die je op wil. Je intentie gaat om verbinding maken met waarom je doet wat je doet. Het is de start van iets veranderen in je leven.

Volgens het woordenboek is kort gezegd jouw intentie : je opzet of je bedoeling. Vaak vergeten we om stil te staan bij het waarom en onze motivatie. Terwijl jouw intenties juist jouw kompas kunnen zijn die kracht, flow en magie in je leven brengen.

Om magnetische intenties te zetten zijn er 9 stappen om te nemen:

1. Mijn startpunt
Wat is je startpunt? Waar sta je nu in je leven met betrekking tot je onderwerp?
(Jouw onderwerp is in dit geval verbinden met je zijnskracht en je levensmissie leven)

2. Mijn frustraties
Waar pieker jij over? En waar lig je 's nachts wel eens wakker van?

3. Mijn bestemming
Waar wil je naar toe? Hoe ziet dat er heel praktisch uit?
Wat wil je leren, doen, ervaren of zijn?

4. Mijn why
Wat is je why en jouw motivatie? Welke emoties komen er omhoog als je aan deze verandering denkt?

5. De kernboodschap
Wat is de kern - het belangrijkste stukje - uit de bovenste 4 antwoorden.

6. Ingevingen
Wat voel je dat er nog mist in wat je eerder hebt geschreven? Welke intuïtieve ingevingen krijg je nog?

7. De 8 elementen
Hier leg je het accent op het magnetisme van jouw intentie door te kijken of het deze elementen bevat : tegenwoordige tijd, positiviteit, actie gerichtheid, haalbaar maar uitdagend, het heeft betrekking op jou, geeft richting en focus, bevat gevoel of emotie en het gaat over iets kunnen, doen, leren, zijn of ervaren.

Wanneer je antwoord geeft op deze vragen en voor je gevoel echt naar de kern bent gekomen van wat voor jou belangrijk is, maak je een bekrachtigende intentie die alles samenbrengt.

8. Brainstorm
Hier schrijf je meerdere mogelijkheden en brainstorm je meerdere intenties die opkomen.

9. Mijn intenties
Als je kijkt naar je intenties van welke maakt je hart dan een sprongetje? Die mag je kiezen!


Een voorbeeld van mijn intentie (in een video zetten?) :

Hieronder geef ik je een voorbeeld van mijn intenties voor het creëren van deze online cursus.

1 : Mijn startpunt : ik krijg tijdens workshops veel vragen van mensen die op zoek zijn naar hun levensmissie en die dat buiten zichzelf zoeken. Ik herken mezelf daarin.

2 : Mijn frustraties : ik vind het vervelend dat mensen niet in verbinding staan met hun zijnskracht. Het voelt niet juist dat we gericht zijn op prestaties en niet happy zijn met wie wij zijn.

3 : Mijn bestemming : ik wil een online cursus maken waarin ik mijn verhalen inzichten en ervaringen rondom het bekrachtigen van mijn authentieke ik deel tijdens het zoeken naar mijn levensmissie.

4 : Mijn why : Ik voel dankbaar, ontroering en diepe vervulling bij het idee dat ik anderen mag helpen om dat diepe geluk te ervaren van gewoon jezelf mogen zijn en daarmee al een verschil te kunnen maken. Ik heb zoveel te bieden en vertellen, dat ik niet kwijt kan in een 1-op-1 gesprek.

5. De kernboodschap : Mijn intentie heb ik gehaald uit de kern van deze 4 punten : 

6. Ingevingen : Mijn verhalen delen is voor mij belangrijk!

7. De 8 elementen
- tegenwoordige tijd : ik schrijf dat ''ik creëer'' 
- positief : ik ga iets maken dat andere mensen helpt, dat is zeker positief! 🙂
- actie gericht : ik ga een online cursus maken
- heeft betrekking op jou : het gaat over wat ik ga creeren
- het is haalbaar maar uitdagend : ik creëer een online cursus dat is haalbaar, want het is mijn werk. Maar voor het eerst ga ik daar veel meer verhalen, inzichten en ervaringen in verwerken. Dat is mijn uitdaging!
- het geeft een duidelijke richting en focus : ik heb heel helder voor ogen dat ik de cursus ga maken voor mensen die hun levensmissie buiten zichzelf zoeken en dat ik ze wil helpen verbinding maken met hun zijnskracht aan de hand van mijn verhalen.
- het bevat een gevoel of emotie : dankbaarheid, ontroering en diepe vervulling zijn mijn emoties
- het gaat over iets leren, kunnen, ervaren of doen : het gaat over dat ik iets ga doen : creëren!

8. Mogelijkheden

9. Mijn intentie

Vol dankbaarheid, ontroering en diepe vervulling creëer ik een online cursus voor mensen die op zoek zijn naar hun levensmissie buiten zichzelf. Daarin leren ze aan de hand van mijn verhalen, inzichten en ervaringen verbinding te maken met hun mooie zijnskracht!

Probeer je intentie zo kort en duidelijk mogelijk te houden, maar wel er in te stoppen wat voor jou belangrijk is en ook te kijken naar waar een magnetische intentie aan mag voldoen.

Deze intentie zetten voor het maken van deze online cursus heeft me enorm geholpen. Voordat ik deze intentie helder had liep ik nogal vast in mijn ideeën, had ik al eens wat gemaakt maar het voelde niet helemaal kloppend en ik merkte dat mijn hart daar niet helemaal in zat. 
Deze intentie, die ik elke keer op lees voor ik met deze cursus aan de slag ga, komt echt vanuit mijn hart en het geeft me elke keer een enorme boost aan energie en verbinding met mezelf als ik het oplees. Het is echt een intentie vanuit mijn zijnskracht!


opdracht

Ik heb een werkboek voor je gemaakt waarmee jij jouw eigen intentie kan zetten. Daarin doorloop ik de 9 stappen met jou en kun jij zou krachtig jouw magnetische intentie neerzetten.

Tip : Hang je intentie op waar je het kan zien elke ochtend en lees het hardop voor jezelf op. Zo zet je er nog meer kracht bij en houd je jouw focus!

Download hier je Werkboek "Intenties''

Klik hier om het werkboek te downloaden.
Sla het werkboek eerst op je computer op voordat je erin gaat typen.