Students of Life

Eigentijdse Zelfstudies

Het tijdperk van overvloedige kennis
In deze blog neem ik je mee in de formule van het guruschap. Het is niet de bedoeling dat je een guru gaat volgen. Het is de bedoeling dat jij de innerlijke leiding in jezelf terugvindt en je eigen guru gaat worden. Om daar een krachtig begin in te maken heb ik de eerste stappen voor je uitgelicht in mijn blog.

1. Weten wat kennis voor je kan betekenen
Ze zeggen dat kennis macht is. Dat is niet helemaal waar. Kennis heeft geen macht als het niet op een juiste wijze wordt toegepast. Zonder de toepassing van de opgedane kennis heeft kennis weinig waarde of daadkracht.

Wijze geleerden uit het verleden hadden de taak om wijs te zijn en daarmee anderen te onderwijzen, anderen die een praktische uitvoering konden toepassen vanuit die kennis.

In de hedendaagse tijd zijn wij in het bezit van een ongelooflijk veel wijsheden, althans, we kunnen er op een makkelijke manier aan komen. Ingetuned op het oneindige universum en bij het volgen van het verlangen wat in je hart is ontstaan zullen er deuren voor je opengaan en de paden die jij mag bewandelen zullen zichtbaar worden.

Er zijn vele online (bewustzijns)cursussen waar we onze kennis kunnen verhalen en vaak is het prachtig gecombineerd met een praktische tak waarin wij de kennis direct kunnen toepassen. Zo ver zijn we al gekomen. Een ultieme combinatie tussen in de leer gaan als wijze én als praktisch toepasser.

2. Ontmoet je gelijkgestemden of zelfs Zielengroep
Veel Zielen die nu op aarde wandelen kunnen dat eigentijdse prima bijbenen, je bent hier immers om te leren van je Tijd. Het tijdsperk waar het collectief van de Aarde nu in leeft. Naast de vele online trajecten en programma´s zijn er ook genoeg live evenementen bij te wonen, opleidingen te volgen en workshops te volgen of geven. Het is mogelijk om je te omringen met mensen die eenzelfde passie delen, die op eenzelfde trillingsfrequentie vibreren en hetzelfde in het leven staan~ als student of life.

Je zult zien dat wanneer jij je omringt door mensen van dezelfde ´aard´. Jouw voortgang en processen veel sneller en makkelijker zullen gaan. Je ervaart er meer plezier in omdat je veel kunt delen en met elkaar kunt leren. Hoe waardevol is het om je tribe te vinden en samen door het leven te flowen. Juist omdat je eigen familie en vrienden vaak nog ´anders´ vibreert en denkt. En of dat nu online is of dat je het liever ´in person´ doet, dat is helemaal up to you. Voel niet langer wat je niet kunt en tune in op alle mogelijkheden die voor je klaar staan!

3. Wilskracht en Discipline
Maar het is niet allemaal appeltje eitje. Het zelf opdoen èn uitdragen van de wijsheden die je interesseren vergt zelfdiscipline. Om de discipline in jezelf aan te wakkeren heb je volharding nodig en een krachtige motivator. Alles start bij een punt waarin je gevoel je helder aangeeft dat je niet langer zo verder wilt en kunt. Je leert dat je gemoedstoestand een krachtige motivator en motor is van jouw daadkracht. Als je ergens zonder plezier aan moet werken dan gaat het veel lastiger, alsof je door de stroop heen beweegt. Dit zijn allemaal tekenen van het universum dat het tijd is voor een grote verandering.

4. Angst overwinnen en de sprong wagen
De volgende stap is ballen groeien om je plan of je richting als je nog geen concreet plan hebt uit te voeren en in te slaan!

Je hebt al een hele poos het gevoel dat jij de regie over je leven in eigen handen mag nemen. Wellicht is het nog niet concreet, vaak is het dat niet, omdat je allereerst mag vertrouwen dat het universum je rug heeft terwijl je een pad van je hartekoers inslaat.

Toch is het noodzakelijk dat jij al stappen gaat nemen richting het doel of de nieuwe versie van jezelf die jij voor ogen hebt! Simpelweg een intentie of verlangen het universum in slingeren is niet voldoende wanneer jij een grote verandering in je leven teweeg wilt brengen. Het universum wil van je horen dat je achter je keuzes staat en vertrouwt in jezelf en op haar. Maak jij beslissingen op basis van dat oervertrouwen zul je zien dat het universum feilloos met je mee gaat bewegen. Nb. laat hierbij tijd en twijfels varen, het universum doet alles op goddelijke timing.

5. Dankbaarheid en Goddelijke timing
Leef je leven met uitgezette wensen. Voel elke dag in op wat je verlangt en wat fijn is om te doen. Wees dankbaar voor wat je hebt, want dankbaarheid vergroot jouw geluksniveau wat automatisch weer je flow en je frequentie uplift.

Goddelijke timing hangt nauw samen met dankbaarheid. Vraag jij je te vaak af wanneer alles nu gaat gebeuren dan ben je bezig met controle terugpakken en verlies je het vertrouwen in het universum. Houd het vertrouwen hoog, blijf dankbaar voor wat je hebt en voor wat je gaat ontvangen. Zo trek je krachtig aan en wordt je een magneet van je wensen!

6. Volg dagelijks je hart
Je hart is niet voor niets een sterk innerlijk kompas wat je door alles heen loost. Je moet er overigens wel naar gaan luisteren en op durven handelen. En terwijl je dat doet, leef je een gelukkig leven, omringd door fijne mensen, je doet dingen waar je voor gemotiveerd bent en zo haal je voldoening uit het leven al zonder dat je ook maar één wens of grote verandering hebt meegemaakt. Daarom zeggen ze dat het proces het prachtigste is van allemaal en niet de bestemming. Wanneer je tijd uit het oog verliest en volledig opgaat in het moment is alles mogelijk en niets meer aan het toeval over te laten.

Leer dus te luisteren naar je eigen wensen en verlangens. Waar liggen je interesses. Wat heb jij als Ziel voorgeprogrammeerd op je innerlijk kompas. Dit kompas wijst je de weg gedurende je hele leven om dáár te komen waar je hóórt te komen. Eenmaal aangekomen op een fijne plek in het leven mag je blijven invoelen op wat je hart verlangt. Zo verbind jij je met het éénheidsveld en kan jij leven in het veld van licht en liefde omdat jij dat bent!