Waakvlam of Vreugdevuur?

Jouw verlangen: van sluimerend waakvlammetje tot groot vreugdevuur
Het aangeboren vuurtje


Er huist een warm en prachtig vuurtje in ons allemaal, die dient als soort waakvlammetje. Bij het tegenkomen van dingen die resoneren met jouw levenspad zal dit vuurtje als een soort radar feller gaan branden. Dit maakt dat je een passie voelt ontstaan, dit kan een sport zijn, een leuke jongen of meid, een schoolproject, werkelijk van alles. Je lichaam reageert hierop en maakt zich kenbaar door je bloed sneller door je lijf te pompen waardoor je ademhaling versnelt en je misschien zelfs transpireert. Door de lichamelijke uiting en mentale focus op wat er met je gebeurt maakt dat er een verlangen ontstaat. Hier wil je meer van, je slaat dit automatisch op in je onderbewuste.

Door gebeurtenissen in je leven kan het zijn dat je leert om niet te handelen op deze impulsen. Je vlammetje is dan bijvoorbeeld nooit gevoed met extra zuurstof waardoor het heel zachtjes op de achtergrond is geraakt. Wanneer je losraakt van je levenspad kan het zijn dat je vergeet hoe je eens dat opgestookte vuurtje in jezelf hebt ervaren.

Volwassenen hebben vaak wat begeleiding nodig om met een bewuste focus op zoek te gaan naar de passie en verlangens.

Soorten verlangens

Verlangens hoeven niet alleen te gaan over waar je als Ziel automatisch naar toegetrokken wordt, het kan ook een verlangen naar een moment in je herinnering zijn. Een geluksmoment waarin jij je ontzettend blij en enthousiast hebt gevoeld. Of een herinnering van een persoon die je nu heel erg mist omdat hij er niet meer is.

Verlangens in je werkveld

Het is een voorrecht om je passie te ontdekken in je werkveld, maar het is een hele uitdaging wanneer de passie daar ontbreekt en je verlangens je een andere richting op sturen. Zo kom je in een lastig pakket. Je verlangens zeggen het één en je hoofd, die zekerheid wilt, zegt het ander.

Er zijn ontzettend veel mensen die voelen dat het waakvlammetje af en toe bijna dooft, maar hier niets aan doen. Er zijn anderen die zich wel durven te verbinden met hun binnenwereld en alles wat zich daar afspeelt.

Ontdekken van een verlangen

Vaak kom je achter een verlangen vanuit een positie waar jij je niet langer fijn voelt. Je gevoel vraagt om verandering, dus het wordt tijd voor onderzoek.

Om naar de kern te komen mag je gaan ontdekken wat het precies is waar je naar verlangt. Als je heel graag een nieuwe auto wilt, wat betekent die auto dan voor jou? Status, Succes of Vrijheid?

Wanneer je het gevoel bij jouw verlangen duidelijk hebt gesteld dan kan je het koppelen aan één van je passies. Deze passies dienen als een rode draad in je leven, het volgen van je passies maakt dat je op één lijn gaat zitten met jouw levenspad. Nieuwe deuren gaan open en de andere, die minder bij je passen, zullen sluiten.

Laat je het sluimeren of bouw je een groot vreugdevuur?

Er is dus een keuze die je kan maken. Je leven is zo ingericht dat je een soort hulplijn hebt, om je te herinneren aan waarom je hier bent en wat je hier allemaal kunt doen. Dat waakvlammetje dat je hebt sinds jouw geboorte zit daar voor een reden, het weet wat bij je past.

Jij mag er voor kiezen om er brandhout op te gooien, hoe meer jij je intuïtie gaat volgen, hoe meer bomen jij kan hakken om extra brandhout te krijgen. Je mag er ook voor kiezen om op sluimeren te drukken wanneer je het te spannend vindt.

Want wat nou als jouw verlangen werkelijkheid wordt en je ineens dagelijks doet waar je gepassioneerd over bent? Stel je het eens voor, raak het eens aan. Is het spannend? Vind je het eng om wat extra hout op het vuur te gooien? Bang dat je je vingers brand? Of ben je misschien bang voor wie of wat je zou kunnen zijn wanneer jij je volle potentie leeft?

Welke keuze je ook maakt, jouw vlammetje blijft je altijd trouw en zal daar, binnen in jezelf, geduldig op je blijven wachten. Daar, in de kern van jouw Zijn, gelinkt aan de zin van jouw bestaan en het bewandelen van jouw levenspad wacht het tot het de ruimte krijgt om je te helpen met het leven van jouw levensmissie.

Druk jij nog langer op sluimerstand of bouw je een groot vreugdevuur?

Alles wat jou aantrekt heeft je iets te brengen en kan je van leren. Maar bovenal zal je een groot avontuur aangaan. Het leven is bedoeld om hobbelig en ongepolijst te zijn, juist zodat je zelf lekker van alles kan uitproberen. Gelukkig hebben we altijd nog dat vlammetje waar we op terug kunnen vallen, dat ons gevoel voor richting geeft.

Mijn vreugdevuur brengt mij vele uitdagingen in mijn avontuurlijke leven. Ik voel me verbonden met mijn passies en ik volg mijn verlangens als een trouwe hond. Ik stem mij dagelijks af en volg mijn intuïtie waardoor ik nu in de flow zit van mijn levenspad. Sterker nog, in afstemming met mijn verlangens en levenspad ben ik mij gaan ontwikkelen als Creatie coach en heb ik de unieke Creatieleer ontwikkelt. Mijn leven is één en al passie en die kunst geef ik nu door!

Ik vertel je graag nog veel meer over alles wat ik weet, geleerd en ervaren heb tijdens mijn cursussen!