Week 2

2.1 Een goede daad

Simpelweg door jezelf te zijn ben je in staat om een heleboel licht en liefde te verspreiden. Doordat jij het Licht in jezelf erkend, straal je automatisch de hoge lichtfrequentie uit. Zet je deze Licht boodschap bewust in, kan je nog veel meer bereiken!

Ouderen: Doe deze week iets extra's voor iemand die het hard nodig heeft. Richt je op de mensen die je niet zomaar je persoonlijke aandacht, licht en liefde zou geven.

Zo zijn er bijvoorbeeld in Nederland heel veel ouderen die eenzaam zijn en geen bezoek krijgen rondom de feestdagen. Stuur deze ouderen een kerstkaartje met een mooie boodschap. Vraag de receptioniste van het bejaardentehuis om hulp bij het persoonlijk maken van de kaartjes.

Dieren: Je mag deze opdracht natuurlijk vrij invullen! Je kunt ook gaan naar het dierenasiel gaan en het verdrietigste hondje mee nemen naar het bos op lange wandeltocht, uiteraard in overleg met het asielpersoneel aanwezig. Deze dieren zijn in deze tijd vaak angstig door de harde knallen van voorpret (vuurwerk). En hebben geen gouden mandje waar ze zich geborgen en veilig voelen.

We weten allemaal van het bestaan van deze donkere momenten af, maar vaak laten we het erbij zitten en doen we er zelf niets actiefs aan. Terwijl het zo waardevol is voor beide partijen! Het is niet alleen een prachtige daad, maar het gaat je flow ook nog eens immens boosten, dat zal je zien. Als je durft te geven vanuit onvoorwaardelijke liefde, zal je diezelfde liefde in tienvoud weer terug ontvangen.

Beloon jezelf
Naast dat je deze week anderen in het zonnetje zet, mag jij jezelf ook in het zonnetje zetten. Maar dan, in de toekomst! Jij gaat namelijk een kaartje aan jezelf sturen. Dit hoeft geen kerstkaart te zijn, het mag elk thema dragen die jou aanspreekt. Kijk bijvoorbeeld op greetz.nl om een mooie kaart in te plannen op een voor jou speciale dag, of geheel willekeurig.

Vergeet vervolgens dat jij van plan bent jezelf een kaart te sturen en verras je zelf ergens in 2019 met een mooie quote/boodschap op jouw persoonlijke kaart. Steek jezelf een hart onder de riem en herinner jezelf bijvoorbeeld aan je gestelde doelen voor het nieuwe jaar.

Challenge reminder:
Veel plezier tijdens het uitvoeren van deze opdrachten, uitvoering blijft natuurlijk vrijblijvend en je hoeft ook geen 'bewijs' in te sturen. Het is aan jou of jij de challenge aan gaat en er alles uit wenst te halen!

Vergeet je niet dagelijks je dagkaart te trekken? <3

2.2
Het is bijna zover, de feestdagen staan om de hoek. Het is koud buiten dus we zijn geneigd veel meer tijd binnen te doorbrengen. Veel van ons hebben de neiging om, als we veelal binnen zijn, lekker te gaan versnaperen. Dit is natuurlijk niet heel handig voor onze gezondheid, maar het is natuurlijk wel weer heel gezellig.

De oplossing is dan ook best makkelijk: nog steeds lekkere dingen eten, maar dan gezond! Dus minder aankomen door geraffineerde suikers, weet wat je eet wanneer je het zelf maakt.

Ik heb een aantal recepten hieronder voor je klaargezet. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan op mijn rebel moms kitchen website!

I. Gezonde Oliebollen!

II. Raspberry Cheesecake [of een fruitsmaak naar keuze]

3. Maiskoekjes

2.3. Maanfase: Actie Maan is net begonnen!

We zitten momenteel in de 2e maanfase van de 4 belangrijkste maanfases die elke maand elkaars beurt afwisselen in vaste volgorde. Je kan hier zoveel voordeel mee doen en daarom wil ik 'm nog even een keertje uitlichten.

Heb jij bewust meegedaan met de eerste maanfase? Bijvoorbeeld door mijn nieuwe maan workshop 'bepaal je koers' te volgen of door zelf actief bezig te zijn gegaan met affirmaties?

De eerste maanfase van een maancyclus gaat over een nieuw begin, een frisse start en daarin mag jij je oude wensen en doelen bijstellen zodat je er weer enthousiast van raakt en/of natuurlijk nieuwe verlangens uit gaan zetten; zaadjes planten.

Heb je dit gedaan tijdens de eerste dagen van december dan kan het goed zijn dat jij de energie hebt voelen shiften naar de maanfase waarin we nu zitten: de toenemende maan die als thema ACTIE heeft staan! Natuurlijk door je intentie te zetten om mee te doen aan deze flow booster challenge heb je ook al een krachtige affirmatie gezet tijdens de eerste maan en ben je daardoor in staat hierop voort te borduren. Dit is via de maan een heerlijke lijn van flow volgen!

Mocht je nou helemaal niet bezig zijn met de maan of haar fases, ga er dan eens goed op letten. Je zult zien dat er verschillende stadia van energetische shifts gebeuren tijdens zo'n maancyclus, waar jij groot voordeel mee kunt doen.

Laten we deze challenge nemen. Je hebt de intentie gezet om je flow te boosten. Onder de huidige maan mag jij lekker gaan uitvoeren! Zet je intentie kracht bij door stappen te zetten, zo laat jij het universum weten dat je meewerkt aan je wensen en niet simpel afwacht om te ontvangen zonder enige energie er zelf in te stoppen (wet van aantrekking).

Tijdens de volle maan krijgt je intentie nog een extra kick en ben je in staat in één dag tijd werk voor een hele week af te krijgen als jij je daarop in stelt. Choose your desires and work with the moon for higher flow!! Tip van de week.