Zelfhealing toepassen

Het toepassen van Ho'oponopono
De Ho'oponopono opereert vanuit een aantal uitgangspunten. Het is belangrijk deze ook te kennen en te willen toepassen in je leven voordat je de methode gaat uitproberen. De volgende punten zijn combinaties van oude heilige- en nieuwetijdse- (creatie) wijsheid waarin puzzelstukjes zijn samen gevallen:

1. Het fysieke leven is een spiegel van jouw gedachten en gevoelens. Zo binnen, zo buiten. Jij bent een krachtige creator van jouw leven. Niets overkomt je zomaar. Er is geen 'buitenwereld'. Alles speelt zich af in jouw bewustzijn.

2. Het Universum is de materialisatie van onze gedachten en gevoelens.

3. Als je prachtige, liefdevolle gedachten denkt, dan hebben je gedachten de hoogste vibratie mogelijk en ben je in staat prachtige dingen in je leven te creëren die letterlijk de vibratie van liefde hebben.

4. Wij zijn allemaal 100% verantwoordelijk voor de realiteit die we creëren. Pas als je die verantwoordelijkheid neemt, kun je écht de grote veranderingen in je leven nemen, waar je naar verlangt.

5. Er is niets anders te doen dan je energie te schonen en patronen te helen en vervolgens geïnspireerde actie te nemen om verlangens te realiseren.

6. Hoe meer je jouw energie schoont, hoe makkelijker je Goddelijke inspiratie kan krijgen. Dan handel je of vanuit inspiratie en niet meer vanuit oude patronen.

7. Je gevoel geeft aan wat je kan helen. Het enige dat je kan helen is wat je van binnen voelt.

8. Het uiteindelijke doel van Ho'oponopono is leven in totale vrijheid, leven vanuit het Goddelijke.

De wereld begint bij jezelf, je doorloopt het mét jezelf en het eindigt ook weer bij jou. Verbeter de Wereld, begin bij jezelf. Deze methode is de ultieme belichaming van dit gezegde.

Het komt er op neer dat wij zelf 100% verantwoordelijk zijn voor het leven dat we om ons heen ervaren. Dit betekend dus ook dat wij de kracht hebben om het om te draaien!

Inspiratie wordt gezien als een rechtstreeks signaal van het Goddelijke(of je bron, je hogere zelf, het leven of hoe je het wil noemen).

Een herinnering is een programma in ons onderbewuste. Dat is een zichzelf herhalend destructief patroon dat niet wenselijke dingen in je leven manifesteert.

Volgens ho'oponopono is de buitenwereld een reflectie van je innerlijke beleving van je herinneringen. Je kan het vergelijken met een radio uitzending. Je kan het station alleen ontvangen als je afgestemd bent op een bepaalde frequentie. Zo kan je een ervaring ook alleen naar je toetrekken als je afgestemd bent op de bijbehorende frequentie. De problemen die we dus ervaren in ons leven komen voort uit disfunctionele zichzelf herhalende herinneringen in het onderbewustzijn.

Tijd om 100% verantwoordelijkheid te nemen voor je leven.
Als je de methode vaak toepast, zul je meren dat je er gaandeweg een gewoonte van maakt om Ho'oponopono op van alles toe te passen.

Het mooie is, dat je op deze manier ook een prachtige bijdrage levert aan een mooiere wereld.

Wanneer jij met je volle aandacht op een ongewenste situatie blijft focussen- dus een energie van angst, boosheid, verdriet erheen stuurt - zal de energie van die situatie groeien.

Echter, wanneer je begint met het zeggen: 'ik hou van je'. Verplaatst jouw energie zich vanuit je hoofd naar je hart en je buikgebied. De situatie zal uiteindelijk minder worden en stoppen, omdat er geen energie meer naar toestroomt. Het Universum transformeert de energie van de situatie naar een Universeel bewustzijn van Liefde.

Deze universele liefde, die altijd voor iedereen toegankelijk is, zal met jou resoneren op het moment dat jij op dezelfde golflengte zit. Vibe jij met dit trillingsnivo, heel jij automatisch de situatie en zal je transformeren naar een situatie die klopt met je nieuw verkregen golflengte.

Ho'oponopono betekend niets minder dan 'corrigeren/ herstellen' in het Hwaiiaans. Je hersteld en heelt dus de energie die je als 'negatief' bestempeld.

de krachtige methode:
Om zelf Ho'oponopono te beoefenen hoef je alleen maar de volgende zinnen (in jezelf) uit te spreken:

Ik hou van je

Het spijt me

Vergeef me

Dank je wel

Let er wel op dat je de emoties voelt die horen bij de intentie achter de woorden. Het is belangrijk dat jij de kracht van liefde, dankbaarheid en vergeving voelt in je lichaam, hart en ziel.

Kan je de gevoelens niet in één keer oproepen over een betreffende situatie? Dan heeft deze situatie meer dan één behandeling nodig en mag je doorgaan tot je een verandering merkt in je gevoel. De ervaring leert dat er altijd een shift naar liefde plaatsvind. Je intentie doet het meeste werk al.

Volgens deze methode kunnen problemen worden opgelost zonder precies te weten wat er aan de hand is. Het enige wat je hoeft te doen is deze zinnen te zeggen, de emotie in jezelf te voelen en te herhalen totdat je een verschuiving voelt in je bewustzijn.

Het stelt je in staat om de onderbewuste herinneringen te helen die tussen jou en je kern staatn, tussen jou en je levensdoel en tussen jou en je vervulling.

Succes met het beoefenen van deze techniek.

Er zijn ook leuke werkboekjes en theorie boeken te verkrijgen in spirituele winkeltjes en op bol.com bijvoorbeeld.

Het heeft mij veel geholpen in het loslaten van oude beperkende gevoelens naar verloren vrienden, liefdes, maar ook de gedachtens jegens mezelf zijn verlicht door deze methode.

blank