Business Hacks (tips & tricks)

Mijn persoonlijke tips:

Rechtenvrije afbeeldingen

Gratis afbeeldingen zonder schending van auteursrecht
Steeds vaker heb je foto's nodig die je kan gebruiken voor wat je maar wilt. Op je website mag je natuurlijk niet zomaar afbeeldingen gebruiken die je van google hebt geplukt. Daarom is het belangrijk om goed te weten welke afbeeldingen je wel kunt gebruiken en welke absoluut niet.

De websites die ik opnoem zijn puur uit eigen gebruikservaring en geen partners van mij.

Een website als pixabay is er om jou te voorzien van dergelijke rechtenvrije afbeeldingen. Je zult zien dat er ook commerciële foto's worden aangeboden, let daar dus wel op, maar over het algemeen zetten ze dit er duidelijk bij.

Pixabay is mijn favoriet omdat het simpel in gebruik is en de foto's zijn van jou om ermee te doen wat je wilt. Dat is een heel groot pluspunt.

Soms ben je op zoek naar dat éne plaatje wat precies weergeeft wat je wilt uitstralen met je bedrijf en Pixabay heeft dat niet in haar assortiment.. dan kan je naar 123rf surfen voor rechtenvrije afbeeldingen. Let op: hier betaal je een paar dollar voor. Maar wie wat wil, mag er ook wat energie in steken. Ik vind het nooit erg om te laten weten dat ik de foto prachtig vind en het dus waard vind om ervoor te betalen.

En dan heb je ook nog shutterstock, deze website vind ik wat chaotischer en ik houd van overzichtelijkheid dus ik maak hier geen tot weinig gebruik van. Maar hier zijn de afbeeldingen ongeveer 50/50 betaald en gratis.

Wil je er een eigen tekst door heen zetten en de afbeelding wat meer editen om te gebruiken voor promotie doeleinden of iets dergelijks? Klik dan door naar de volgende module waar ik je meer vertel over het gratis programma dat ik hiervoor gebruik.

Foto Templates (edit)
Hoe maak je een afbeelding tot promotiemateriaal?

Wil jij eigen teksten door je afbeelding heen zetten, een eigen folder maken met gave designs erop en wil je daar een programma voor waar je vele functies hebt om uit te kiezen?

Canva is daar het ideale gratis edit programma voor. Het heeft onwijs veel templates voor je klaar staan met standaard afbeeldingen voor oa facebookposts, flyers, a4formaat en nog tientallen meer.

Je kan gaan voor een bestaande template of een aangepast formaat en je kan starten met jouw design. Dit systeem is perfect voor de beginner in editen en content creëren.

Eenmaal gestart aan je design zijn er nog talloze mogelijkheden om je design grandioos te maken. Er zijn veel gratis afbeeldingen die je kan gebruiken, icoontjes en vormen. Je kan zelfs gave tekstvormen gebruiken die de makers van canva voor je klaar hebben gezet en eigenlijk moet je het zelf even bekijken om te zien wat het allemaal voor je kan betekenen!

Voor promotie materiaal voor je bedrijf of een leuk kaartje voor je dochtersverjaardagsfeestje moet je dus bij canva zijn! Het ziet er onwijs professioneel uit en je word heel blij tijdens het creëren. Ik in ieder geval wel!